OŠ Medvode 01 361 92 95 tanja.trcek@guest.arnes.si

[ddownload id=”91″] Navodila za tiskanje

Spoštovani starši, učenci in strokovni delavci OŠ Medvode!

OŠ Medvode v šolskem letu 2020/21 uvaja za učence in zaposlene novo storitev MICROSOFT OFFICE 365. Še naprej za potrebe pouka na OŠ Medvode ostaja osnovna platforma SPLETNA UČILNICA, za videokonference pa ZOOM. Portal Office 365 bodo v poskusnem obdobju tega šolskega leta posamezni strokovni delavci z učenci uporabljali testno.

KAJ PRIDOBITE Z OFFICE 365?

Microsoft Office 365 v spletni verziji nudi košarico uporabnih storitev kot so: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, OneNote, SharePoint, Teams, Sway, Forms.

Istočasno storitev Microsoft Office nudi tudi licenco za namizno namestitev Office 365 programov za 5 naprav (računalnik, tablica ali pametni telefon).

Osnovne šole ne nudimo tehnične podpore pri uporabi Office 365 in drugih storitev, do katerih lahko učenci dostopajo z AAI geslom. Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

KAKO AKTIVIRATI OFFICE 365? (pisna navodila, slikovna navodila od str. 3 dalje)

  1. korak: IZDELAVA UPORABNIŠKEGA RAČUNA

Pred samo uporabo in namestitvijo Office 365 je potrebno obiskati stran https://o365.arnes.si/ in se prijaviti (desno zgoraj) s prijavnimi AAI podatki, ki ste jih dobili v šoli. Ko izbirate domačo organizacijo, v spustnem meniju izberete Osnovna šola Medvode.

Ob prijavi se kreira uporabniški račun (počakate nekaj sekund), nato pa kliknite Yes, continue./Da, nadaljujte.

  1. korak: PRIJAVA V PORTAL OFFICE 365

Izpišite se iz računa in pojdite na  https://login.microsoftonline.com . Tu vas sistem ponovno vpraša za podatke AAI računa. Ponovno kliknite Yes, continue./Da, nadaljujte. Ko se uspešno povežete, so vam na voljo vsa Office 365 orodja (Word, Exel, Outlook, Teams,…).

  1. korak: TA KORAK IZVEDITE, ČE POTREBUJETE NAMIZNE OFFICE 365 PROGRAME.

Za prenos Office 365 na svoj računalnik kliknite desno zgoraj na gumb »Namestite office«/ »Install office« in sledite poteku namestitve na domači računalnik. Programsko opremo lahko naložite na 5 naprav (licenca enega uporabnika omogoča namestitev na 5 naprav).

  1. korak: TA KORAK IZVEDITE, ČE BI RADI NAMESTILI OFFICE 365 NAMIZNE PROGRAME NA ŠE KAKI DRUGI NAPRAVI.

Za namestitev na drugo napravo odprite na želeni napravi  https://login.microsoftonline.com  in ponovite postopek.

(Visited 302 times, 3 visits today)
Dostopnost