Skoči na glavno vsebino
OŠ Medvode 01 361 92 95 tanja.trcek@guest.arnes.si

Aktivacija Office 365

Na tem zavihku so na voljo navodila za prvi vpis v portal Office 365. Z vpisom pridobite možnost uporabe spletnih storitev Office 365. Lahko pa tudi prenesete datoteko za instalacijo namiznih programov Office 365 (npr. Word, Excel, PowerPoint ipd.)

KAJ PRIDOBITE Z OFFICE 365?

Microsoft Office 365 v spletni verziji nudi košarico uporabnih storitev kot so: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive, OneNote, SharePoint, Teams, Sway, Forms.

Istočasno storitev Microsoft Office nudi tudi licenco za namizno namestitev Office 365 programov za 5 naprav (računalnik, tablica ali pametni telefon).

Osnovne šole ne nudimo tehnične podpore pri uporabi Office 365 in drugih storitev, do katerih lahko učenci dostopajo z AAI geslom. Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

KAKO AKTIVIRATI OFFICE 365?

  1. korak: IZDELAVA UPORABNIŠKEGA RAČUNA

Pred samo uporabo in namestitvijo Office 365 je potrebno obiskati stran https://o365.arnes.si/ in se prijaviti (desno zgoraj) s prijavnimi AAI podatki, ki ste jih dobili v šoli. Ko izbirate domačo organizacijo, v spustnem meniju izberete Osnovna šola Medvode.

Nekje levo spodaj se morate strinjati s pogoji in jih sprejeti. Ob tem se kreira uporabniški račun (počakate nekaj sekund), nato pa se izpišite in pojdite na drugi korak.

  1. korak: PRIJAVA V PORTAL OFFICE 365

Pojdite na  https://login.microsoftonline.com . Tu vas sistem ponovno vpraša za podatke AAI računa. Ponovno kliknite Yes, continue./Da, nadaljujte. Ko se uspešno povežete, so vam na voljo vsa Office 365 orodja (Word, Exel, Outlook, Teams,…).

  1. korak: TA KORAK IZVEDITE, ČE POTREBUJETE NAMIZNE OFFICE 365 PROGRAME.

Za prenos Office 365 na svoj računalnik kliknite desno zgoraj na gumb »Namestite office«/ »Install office« in sledite poteku namestitve na domači računalnik. Programsko opremo lahko naložite na 5 naprav (licenca enega uporabnika omogoča namestitev na 5 naprav).

  1. korak: TA KORAK IZVEDITE, ČE BI RADI NAMESTILI OFFICE 365 NAMIZNE PROGRAME NA ŠE KAKI DRUGI NAPRAVI.

Za namestitev na drugo napravo odprite na želeni napravi  https://login.microsoftonline.com  in ponovite postopek.

(Visited 243 times, 1 visits today)
Dostopnost